Domažlický koláč

27. 12. 2010 | † 30. 09. 2015 | kód autora: qG2

Ingredience:

500 g polohrubé mouky

1/2 lžíce soli

125 g rozpuštěné Hery

30 g droždí

3 žloutky

1/2 vanilkového cukru

1 lžíce rumu

2 dl vlažného mléka

100 g moučkového cukru

 

Povidla:

Švestková povidla

2 lžíce rumu

1 špetka skořice

 

Maková náplň:

100 g mletého máku

1 lžíce medu

2 lžíce cukru

1/2 balíčku vanilkového cukru

 

Tvarohová náplň:

3 kelímky měkkého tvarohu

2 vejce

100 g moučkového cukru

2 lžíce rumu

 

Postup:

Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout.

Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm (obkreslíme talíř).

Papíry potřeme tukem.

Vykynuté těsto rozdělíme na 5 bochánků o váze asi 180 g.

Z každého vytvarujeme na připravený papír koláč, jeho okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pak natřeme celý koláč nejdříve tvarohovou náplní.

Potom tvoříme z máku a povidel různé vzory podle nálady.

Posypeme drobenkou (polohr. mouka, máslo, cukr) a pečeme každý koláč 15-20 minut.

Trvá cca 60 minut...

 


Zobrazit další články tohoto autora

Související články

Copyright © 2008-2017 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.