Babiččin koláč

27. 12. 2010 | † 30. 09. 2015 | kód autora: qG2

Ingredience:

300 g polohrubé mouky

1/2 balení prášku do perníku

80 g moučkového cukru

100 g másla

2 lžíce medu

1 vejce

Trochu mléka

1 špetka soli

Zavařenina ( pikantní )

Tuk na vymazání

Cukr moučka

Vanilkový cukr

 

Postup:

Mouku smícháme s perníkovým práškem do pečiva, přidáme prosetý moučkový cukr, změklý tuk, tekutý med, vejce a asi dvě lžíce mléka. Vypracujeme vláčné těsto.

 

Dvě třetiny vyválíme na kulatou placku a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy, potřeme pikantní zavařeninou a ze zbylé třetiny těsta vytvoříme ozdobnou mřížku, kterou koláč ozdobíme.

 

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180-200 °C dorůžova. Po upečení posypeme cukrem.

 

Koláč je vynikající, a zároveň tímto způsobem spotřebujeme starší zásoby marmelád od babičky.

 

 


Zobrazit další články tohoto autora

Související články

Copyright © 2008-2017 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.